Welkom op de website van de watersportvereniging Schieland.
 

Schieland is een watersportvereniging om trots op te zijn!
En waarom? Onze liggelden zijn laag…… en dat kan omdat we onder onze leden een aantal trouwe fanatiekelingen hebben die niet te beroerd zijn om de handen uit de mouwen te steken. Mensen die het belangrijk vinden dat de jachthaven en ons eiland goed onderhouden worden, zodat iedereen er plezier aan beleeft. Mensen die een ander lid, dat het niet meer zo goed kan redden, de helpende hand toesteken. Kortom, iedereen die kan, draagt zijn of haar steentje bij. Helemaal in het teken van de huidige regeringsplannen……. In principe zorgt iedereen voor zijn eigen boot, en levert daarnaast een stukje vrije tijd in voor onderhoud van jachthaven, eiland, en misschien wel zomaar omdat iemand een beetje hulp nodig heeft……..

Op deze site vindt u informatie over de vereniging en haar activiteiten, evenals een impressie van onze accommodaties zoals het clubhuis, de jachthaven aan de Boezem en ons eiland Pekland in de Rotte ter hoogte van de Rottemeren. Onze jachthaven ligt aan de Boezem vlak naast de Kralingse Plas, vlak bij de Rotte aan de rand van Rotterdam.

Een paar uur de Kralingse Plas op, een dagje Delft, een weekendje Leiden, de Rotte opvaren richting ons eiland Pekland voor een weekendje kamperen, gewoon varend de stad in, of wat avontuurlijker door de Parksluizen tussen de grote jongens de rivier op, misschien wel richting de Biesbos, of een rondje Gouda, Alphen, Leiden, Delft, het is allemaal mogelijk vanuit onze jachthaven.

Momenteel zijn alle ligplaatsen bezet en is er zelfs een wachtlijst.

post- en bezoekadres:
Watersportvereniging Schieland
Boezembocht 85
3034 KA Rotterdam
Tel.: 010-4149934
Email: johanluthart@kpnmail.nl

Website: wv-schieland.nl

De jachthaven

 

          Ons eiland Pekland : zie ook Youtube Pekland (rapportage van RTV Rijnmond, uitgezonden op tv 30-07-2019)

         Zie ook de Youtube presentatie  Pekland plannen door het hoogheemraadschap HHSK (ook een rapportage van RTV Rijnmond, uitgezonden op tv 30-07-2019)  

         Zie ook  nieuws item over Pekland  (overzicht van nieuwsrapportage van RTV Rijnmond van 30-07-2019)  

 

 

Google map van de jachthaven


Grotere kaart weergeven